T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AĞRI / MERKEZ - Şerife Bacı Kız Teknik ve Meslek Lisesi

Şerife Bacı Kız Teknik ve Meslek Lisesi

Telefon
0472 215 7656
Belgegeçer
0472 215 7670
WEB
https://agriserifebaciktml.meb.k12.tr
Adres
Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 1675 / 9 Sokak No 6 Et Balık Kurumu Yanı Merkez/Ağrı
Vizyon
İSTİYORUZ Kİ... •Okulumuzda Sevgi, Saygı ve Hoşgörü herkesin ortak değeri olsun. •Toplumsal yaşantımızın her alanında herkes hukukun üstünlüğüne inansın •Okulumuzda öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin. •Öğrenenler öğrendiklerini kendisi, ailesi, milleti ve tüm insanların yararı için kullansın. •Okulumuzda öğrenen ve öğretenler değişime ve gelişime açık olsun. •Okulumuzda çalışanlar gerekenleri yaparken kendilerinden emin olsun. Doğruları yaptıklarında alacakları cevaptan korkmasın ve gerekenleri yerine getirmede endişeleri olmasın. •Okulumuzda her bireyin eşit olduğunu tüm veli, öğrenen ve öğretenler bilsin. •Okulumuzda, herkes her gün daha iyiye ulaşmak için çalışsın. Okulumuzda eğitim gören her öğrencimizi her yönüyle en iyi şekilde yetiştirip, onları geleceğe hazırlamak, okulumuzdan mezun olan öğrencilerin en iyi okulları kazanarak isim yapmalarını sağlamaktır. Okulumuz, okul personeli ve öğrencilerimizin başarısını artırmak ve örnek okul olarak gösterilmesini sağlayarak, sıralamada yerini almasını, ön sıralarda bulunmasını başarmaktır.
Misyon
Biz, Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ailesi olarak, bütün öğrencilerin; •Atatürk İlke ve İnkılâplarına, Anayasada ifadesini bulan Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, •Türk Milletinin millî, ahlaki, insani ve kültürel değerlerini benimseyen; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, •Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilen, •Sorumluluklarını bilen ve yerine getiren, •İnsan haklarına saygılı, haklarını bilen ve koruyan, •Hür ve bilimsel düşünme gücüne sahip, •Bireysel yeteneklerini ve öğrenme stillerini dikkate alarak öğrenen, bilgili, becerili ve özgüvenli olan, •Çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışı kazanan, •Türk Milletini çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı, saygın bir ortağı yapma gayreti olan bireyler olmalarını sağlamak için varız. Bütün öğrencilerin öğrenmelerini sağlamak, onların bilgili, becerili, kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve onlara 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak. BİZ KİMİZ, NE YAPIYORUZ, KİMLERE HİZMET VERİYORUZ? Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ailesi olarak eğitimin amaçlarına uygun, Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda, vatanını ve milletini seven, başarılı ve saygılı öğrenciler yetiştirmek için buradayız. Geleceğimizin teminatı ve yarınlarımız olan çocuklarımıza, çevremize, vatan ve milletimize hizmet vermek için buradayız. OKULUMUZ İÇİN ÖNEMLİ OLAN NEDİR? Okulumuz için önemli olan, kendimizi, öğrencilerimizi ve okulumuzu en iyi şekilde geliştirip, öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirerek geleceğe hazırlamaktır. Çevremiz ve bölge okulları ile yarış halinde olarak kendimizi en iyi şekilde tanıtmak, daha ileriye koşmaktır. Bunları yaparken çevremizi de etkileyip onları da bizimle beraber yarışın içine sokarak okul gelişimine katkıda bulunmalarını sağlamaktır.
Başarılar
2018-2019 Eğitim - Öğretim yılı Ağrı ili Bocce Petank üçüncülüğü. 2011-2012 Eğitim Öğretim yılı Ağrı ili liseler arası basketbol il birinciliği.
Öğretmen :27
Öğrenci :71
Atölye-İşlik :6
Konferans Salonu :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :2
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :608
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :Gündüz tam gün.
Saatler
Ders başlama saati 08.00 ders bitiş saati 16.25
Isınma
Doğal gaz
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Okulumuz Ağrı şehir merkezinin biraz dışında kalmasına rağmen ulaşımında herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Şehir içi servis hizmetleriyle okulumuza 10 dakikalık kısa bir yolculukla ulaşabilirsiniz.
Servis Bilgisi
Her 15 dakikada bir şehir içi servislerle kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.
Yerleşim Yeri
Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 1675 / 9 Sokak No:6 Çevre Yolu Yanı 04200 Merkez/Ağrı
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Şehir merkezine 4 km. uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda her sene düzenli olarak voleybol turnuvası düzenlenmektedir.
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Sıfır Atık Geri Dönüşüm Projesi Kapsamında sıfır atık kütüphanesi kurulmuştur. 200 kitap eklenmiştir
Yazdır